creating a new creativ platform

onsdag 30 december 2015

Summerar 2015

Jahaja. Då har ytterligare ett år gått. För mig är egentligen 1augusti eller i alla fall augustimånad mer som nytt år tycker jag. Och det beror antagligen på att jag så länge levt i skolans värld och tänker i läsår.
2015 har emellertid inneburit mycket projekt för min del och en del ganska omvälvande. I alla fall inser man det i efterhand.
Vi firade nyår hos min väninna som jag gjort i nästan 10 år till och från. Vi åkte även skidor tillsammans under februarilovet. Det hände nåt under den resan som gjorde att vi komifrån varandra under våren och det höll i sig hela sommaren och faktiskt även in på hösten. Nu har vi äntligen återupptagit kontakten och det är jag så himla glad för! Så jag både förlorade och fick tillbaka min bästa vän under 2015. Under våren runt påsk tillbringade jag två veckor i Sisimiut på Grönland med min kollega och andra singersongwriters. Det var en fantastiskt spännande resa!
Precis innan terminen slutade för sommaren hittade jag och min nuvarande kollega Karin på MUD lokalen vi kom att flytta in i under sommaren. Hela sommarlovet bar, byggde, målade,körde grejer och fixade vi. Och i det mötet och den gemensamma viljan att starta upp något eget gjorde att vi startade ett helt nytt och eget aktie bolag MUD market. Sommaren tog slut och jag började återigen på skolan med nya elever, nya kollegor och en stämning som inte riktigt var som det varit. Jag gjorde allt jag kunde för att pussla med min tjänst och min arbetstid för att också få tid till MUD. Det visade sig att det inte funkade nåt vidare. Samtidigt höll jag också på att arbeta med en separatutställning som skulle ha vernissage i november. Byta ateljé köra grejer var liksom vad jag gjorde känns det som så här i efterhand. När beställningarna vi gjort kom hade vi första leveransen 5 ton lera att köra upp till fjärde våningen. Andra leveransen var på 8 tror jag. Under sommaren hade jag också igång en styling av min dåvarande lägenhet samt senare försäljning. Budgivning på den jag i samma veva köpte och hela cirkusen med flytten! Jag flyttade den 1september. Nuvarande lägenheten är ännu inte helt iordningställd.
Så när utställningen var satt och vernissagen avklarad dröjde det inte många veckor innan jag fick såpass mycket stresssymptom och kroppen sa ifrån utan att jag blev sjukskriven under tre veckor, precis innan julledigheten.
Min familj som består av två tonåringar och jag själv plus särbo med två barn hade sedan länge bestämt en tvåveckors resa till Los Angeles i slutet på oktober. Den kunde jag inte heller backa ur utan vi åkte såklart. Det blev en riktigt fin resa, men jag tror jag hade njutit ännu mer om jag varit mer i balans...
Så:
För att sammanfatta 2015 har jag i stora drag startat ett företag, flyttat, varit på Grönland och i LA
Samt genomfört en separatutställning. Dessutom arbetat på mitt numer "gamla" jobb ca 60% och råddat vardagen mm.

Vad har jag fått offra?

I efterhand har jag offrat mig själv och tid med nära och kära. Offrat den tiden då man kan säga till sig själv " nä, vet du vad, jag tror jag skall städa i garderoben, eller göra ett fotbad, eller bara sitta här och vara ett tag till".
Jag vill inte ha något ogjort faktiskt. Men jag vill absolut inte ha ett till 2015. Inte för nåt i världen.
Nej, 2016 skall gå i hemmets tecken. Kunna vara hemma och skrota. Och i MUDs tecken. Jag skall definitivt jobba. Mycket och fokuserat men jag skall göra det inom rimliga arbetstider och jag skall tänka efter före innan jag tar beslut. Det bästa som hänt är ändå att jag startat MUD med Karin och att vi gör något bra. Tillsammans. Vi som knappt kände varandra när vi startade! Det är så häftigt! Nu kör vi Karin - plattan i mattan helt enkelt!

Så tänker jag!

Sen har mina barn varit ute och rest på egen hand. Victor till Japan med scouterna och Lisa till Tyskland för att hälsa på sin vän. Och LA förstås, den la jag mycket krut på. Och julen var vi i Sälen och åkte skidor. Så det går ingen nöd på dem! Jag är en bra mamma trots allt 😉 Och nyår firas här hemma med ungdomar och spel. Lite skumpa på tolvslaget för mig bara, för det är jag så djävla värd och det skall sätta ribban för 2016.

Gott Nytt År !1 kommentar:

Unknown sa...

Du måste ta bort den här bilden då den på så många olika sätt provocerar. För det första kickar min kräkreflex igång av att se mig på samma bild som dig. Jag mår alltid illa av se dig iofs. Bilden är väldigt gammal och har inget med MUD att göra utan du står och försöker föra nåt slags samtal med mig år 2012. Kommer ihåg att jag tyckte du var töntig redan då. Tänkte hur kan man vara så tantig och ändå inte så gammal? Du pratade mest om hur mycket pengar din pappa hade och hur snygg du tyckte du var och hur ledsen du var över att du inte kunde vara tillsammans med din drömkille eftersom du inte kunde tillfreställa honom sexuellt. Även han pervers och jobbar inom skola precis som du. Jag hoppas du lever ditt KARMA. Du gjorde ditt bästa med att försöka förstöra för mig men som du redan vet är det du som är förloraren. Och en sak till. Du vet hur illa du brukar prata om din pappa. Äpplet faller aldrig långt från trädet.