creating a new creativ platform

fredag 4 januari 2008

drömläge


"Två små hus, liten trädgård och en tvåvåningsateljé, typ en inredd lada. Lätt. Lätt!"

Känns den igen?
"Om vi bara kunde hitta det! Till ett bra pris, så man kan leva billigt. Det kommer ju bli långt utanför stan men det får man ju räkna med om det ens går och få tag på idag, till en billig peng menar jag. Har man ändå inte City som mittpunkt och nav spelar det ju ingen roll vart man bor och jobbar ,om man hittar rätt. Fan asså..det skulle man ju ta och börja kolla efter. Jo du det vore nåt det... lätt."

Osv. osv. Ovanstående dialog fast millioner billioner fler ord därtill har jag och mina vänner (speciellt en) haft otaliga gånger om hur man skulle vilja bo. Hur man skulle kunna hålla nere alla fasta kostnader men ändå få ett bra kvalitetsrikt boende och kunna jobba nära hemmet( i hemmet) I ateljén på tomten VID hemmet!

Vet ni vad som händer när det en dag verkligen dyker upp en sådan möjlighet??
Vi blir helt lyriska. Först. Sen drar vi åt . allt. Fan nu är det inte bara en dröm längre, du! det kan bli verkligt...!! Vågar vi ? Helt plötsligt heltfel läge, naturligtvis långt utanför stan precis som vi förutsett, naturligtvis lite ödsligt naturligtvis i ingenstans. Hoppar vi på det?
Troligtvis inte. Varför är vi funtade så?
Drömmen.

5 kommentarer:

Kristoffer sa...

Utopia! Kör.

Tack för nyårshälsningen! och detsamma! Lyssnar sällan av telefonen och har den ännu mer sällan påslagen. Det var redan 08 sedan länge när jag fick meddelandet...

elisabeth sa...

Ja förfan!! ...men nej...fan det ligger ca. 10 mil utanför Gbg. Långt att pendla om man har STADEN som arbetsplats... men allt det där är bara undanflykter ändå. Jag skulle troligtvis bli förfärligt ensam också. och telefon räkningen ännu dyrare...
Låter skönt att kunna lägga undan telefonen så där det övar jag mig på men jag gillar den. Använder den mycket. föör mycket. Dyrt blir det.Men känner mig "duktig" när jag stänger av den för det händer faktiskt ibland. ..och fri!

Kristoffer sa...

Där jag är uppvuxen, pendlar nästan alla till Gbg. Det är förvisso bara 4,5 mil, men det känns som mycket mer, eftersom ALLA åker samma väg och det ALLTID uppstår köer. Lite olyckor, lite taskigt väder och det tar över en timma. Kanske något att kolla? Vilken väg man tar. Om det är köer, om det går snabbt. Är vägen fri, kanske 10 mil inte är så farligt? Ang. det andra. Ensam, telefon, ni bor ju redan en bra bit från staden. Skulle skillnaden bli så stor?

Ahhh, detta har ju inte jag någon aning om. Gör det som känns bäst.

elisabeth sa...

Jag vet inte. Du kan inte ana hur förvirrad jag är. Senast för en timme sen sa en kompis till mig att om det skulle vara så att hon visaste en lägenhet i stan ag kunde få hyra först andra hand sen ta över... började min hjärna spinna på för och nackdelar med det... Jag vet verkligen inte just nu. vill ju vara amart så jag mår bra. och inte ångrar mig.

Kristoffer sa...

Okej.

En grej om andrahandshyrande. Räkna inte med att kunna ta över kontraktet. Jag har luffat på andrahandskontrakt rätt mycket och det finns alltid saker ivägen. Det finns för många intressenter av hyreskontrakt. Folk släpper i princip aldrig förstahandskontrakt, och gör de det, finns det en värd som känner någon som känner någon... Äsch, vad trist sagt, jaja, räkna inte STENHÅRT på det i alla fall.