creating a new creativ platform

torsdag 14 juni 2007

cognito ergo sum
Efter att ha tänkt och tänkt och tänkt igen, på olika projekt och dess genomföranden kommer man till en punkt då det liksom inte går att tänka ut mer. Hur mycket man än tänker och tänker och hur mycket man än vill så går det bara inte att tänka fram projektet !Tillexempel har jag tänkt att jag ska dokumentera "klubben" som från "brun´s" sida kommer att gå under namnet filmprojektet. Och jag måste börja från början. Sen...har jag tänkt att mitt första bidrag till filmprojektet kommer vara en bok, en anteckningsbok som jag skrvier ner olika saker i, kanske ritar nåt. Den får sedan följa med LÅDAN som ska tillverkas.


När jag sitter och TÄNKER - kommer det upp massa andra olika sidospår på andra möjligheter och andra utvecklingar / avarter av Filmprojektet som jag kanske kommer spinna vidare på. En av dessa är något som jag kallar "my favorite objects" och den innehåller också lådor. Men tar först sin början, precis som filmprojektet med dokumentation. Det blir som insamling av fakta, av byggstenar, helt enkelt.


5 kommentarer:

Kristoffer sa...

Jag ska inte jinxa dina tankebanor, men jag var ute och sprang lite idag och tänkte på hela den där klubbgrejen, men som sagt, inget jinx.

Annars tänkte jag på att man inte borde ha musikspelare med sig när man springer, man borde ha en diktafon, för man kommer på svinmycket grejer när man springer. Det är lite som att man har en anteckningsbok vid sängen, eftersom man kommer på så mycket bra grejer när man försöker somna.
(Fast det är klart, man kanske inte orkar prata in guldkornen.)

elisabeth sa...

Jag testade det en gaåhg för några år sedan. Fick en diktafon i present för att använda just som dagbok. Det blev precis som du farhågar(!) Tankarna far såå mycket snabbare i huvudet än vad man pratar och det kändes väldigt konstigt att prata in på den där manicken, för sig själv. Ibland pratade jag medan jag körde också.
Vad menar du med j inx ?

Kristoffer sa...

Jinx, stavning oklar, är att man säger något som kan påverka utfallet. Alltså, man måste vara lite vidskeplig...

elisabeth sa...

Vad var det du tänkte då ? Blir man ju lite nyfiken "vett la´ru" !

Kristoffer sa...

Äsch, nej, gör din låda, det är bra. Min tanke var att man skulle ha en multikuturell låda. Dansk film kunde vara en del, men i facket bredvid hittar man böcker om skum konst eller biografier över folk man nästan glömt, men minns och saknar lite. Typ Leila K, Svullo, Ivan Lendl. I nästa fack...Ja, du fattar.

MEN, tanken av att det cirkulerar flera lådor gillar jag nog mest förresten.