creating a new creativ platform

måndag 4 juni 2007

Hon drömmer

Verkligeheten börjar alltför snabbt komma ikapp mig. För att hålla mig kvar ännu en liten stund har jag ätit med pinnar idag (!!) och tagit mig ett ASIAN SPA I badkaret ! Ha Ha, det är helknäppt jag vet men roligt. Imorgon får det väl bli sushi till lunch. Jag tror det är väldigt nyttigt att äta med pinnar på det där sociala plock-sättet som asiaterna gör. Det är bättre för magen. (Speciellt som jag fortfarande inte är särskilt bra på det). Kan absolut inte vara bra att kasta i sig maten som jag så ofta gör. Jag har liksom svårt att njuta riktigt och svårt att ta mig tid till att sitta ner och verkligen ÄTA. Ibland är maten bara något nödvändigt ont. Man har liksom inte tid. Men jag önskar att det var annorlunda.
Låt mig få berätta vad jag önskar mig.

"Hon önskar en tillvaro med socialt umgänge, musik, mat ,vin mycket folk och många barn som springer runt och somnar i farten när dom blir för trötta. Grannar som kommer och går, dörrar som står öppna och överrallt finns det detta samtalet som hela tiden pågår. Det intressanta SAMTALET som för henne framåt som hon för framåt, som både bekräftar och dementerar som är sin egen process och som är LEVANDE. Det gör henne levande och sedd. älskad och hörd och viseversa. Även när lugnet har sänkt sig så delar dom allt. Och finns där. ÄR i tillvaron.
Samtalet finns där hela tiden men nu i mycket mindre format ibland upphör det men bara tillfälligt för vila. ......"

Det är väl inte att begära, att gapa efter, mycket .

5 kommentarer:

Kristoffer sa...

Ett ord: Kollektiv.

Fler ord: Jag hade en gång en idé om att man borde samlas ett gäng och köpa en gård tillsammans. På gården finns en lada och en av gavlarna målar man vit. På kvällarna anordnar man pilsnerfilmsfestivaler med Thor Modéen-filmer, som man projicerar på den vita väggen. Sedan kunde man förstås göra en massa andra grejer på gården också. Det hela stannade dock vid en idé.

elisabeth sa...

Fast jag har ändå svårt att se mig som en del i ett kollektiv. Är kanske för mycket individualist för det...Fast kanske har du rätt. Kollektiv kanske är min grej. Om man bara har ett ord, att använda sig utav. Flerordsidén är mycket tilltalande..Men kollektivt, aa..det är svårt ändå man vill ju ändå ha sitt eget. Mer kanske bjuda in eller att huset alltid står öppet för ens vänner "bara att komma" "titta in på en filmfestival till helgen,ta med några bira.." mer den stilen. Synd om ingen kommer bara. Sitter man där i sitt hus på landet och ser på Thor Modéen - filmer.
Låter rätt schysst det också. faktiskt.

Kristoffer sa...

Ah, vi måste bortse från individualisten! Eller inte bortse, men kankse INSE att de bästa grejerna gör man tillsammans. Det blir en usel Thor Modéen-festival om man är ensam, men en rätt soft Thor Modéen-festival om man är ett gäng sköna lirare.

elisabeth sa...

Du har en poäng med att det inte blir nån bra festival direkt. Men du jag tänkte på en liknande grej jag var med om i Sälen förra året.
Det var utomhusbio i backen och filmen projicerades på en snövägg.
Det var svinkallt och vi satt där i fällstolar med filtar omkring oss. Filmen vi såg var "Ice Aged 2" !! Effektfullt kan jag säga. djävligt kallt.

(lite annan referens än pilsnerfilm men ändå )

Kristoffer sa...

Det är nog mina bakåtsträvartendenser som får mig att tänka pilsnerfilm. Det är ju inte det pilsnerbuskiga överspelet jag faller för...

Ice Age känns som klippt och skuren för en snövägg.

Egentligen, om jag ska starta någon form av filmfestival, ligger det nära tillhands med dansk film, som jag har en rackarns stor faiblesse för.