creating a new creativ platform

tisdag 13 november 2007

7 ggr 7 meter

Ett projekt om att skapa rumslighet med hjälp av ljusets föränderliga karaktär och glaset med dess egenskaper och begränsningar. Vi var tre personer, vi ville jobba i grupp men ändå individuellt, så vi började tillsammans att undersöka platsen och att spåna tillsammans och tolka det vi såg och upplevde. Platsen var Trädgårdsföreningen i Göteborg. Egentligen var vi som alla andra i det här projektet ( Göteborgs Lustgårdar, trädgård,produkt,trä eller glas plats och ljus)
hänvisade till en ruta på given plats i Trädgårdsföreningen. Rutan skall bli 7 ggr 7 meter och detta är alltså ett projekt, en satsning som Trädgårdsföreningen och GöteborgsStad mfl.andra stora aktörer satsar på inför sommaren 2008. "Göteborgs Lustgårdar" - handlar delvis om att återställa Trädgårdsföreningen till det som den en gång var då den byggdes år..(detta borde jag kunna men årtal intresserar mig såå lite...).-Hur som helst tilldelas Hdk bland flera andra skolor bla. konstfack, Slu Alnarp, Dacapo trädgårdsskola, varsin ruta där det skall uppföras olika "visningsträdgårdar". Bara begreppet visningsträdgård är ett fenomen i sig.

Det visade sig att vi i glasgruppen hade tolkat platsen på ganska lika sätt och vi hade dessutom en stark ovilja alla tre att vara i den där rutan. Så vi gick vidare med att helt enkelt söka upp ett nytt, annat område i Trädgårdsföreningen som vi tyckte var mer tilltalande att jobba med. Detta medförde ju också att vi fick ett annat utgångsläge än de andra grupperna och fick jobba mycket mer aktivt med platsen samt börja med att bygga en lanskapsmodell över vår valda del. Samtidigt var vi hänvisade till glaset som material, plant byggnadsglas, och vi ägnade några dagar till att åka på studiebesök både till Emmaboda och Kalmar för att titta på hur man arbetar med att bla. laminera,screentrycka och hantera dessa fantastiskt stora byggnadsglasen. Vi lärde oss massor, men ingen av oss ville vid det tidiga skedet jobba med plant glas utan alla var inne på runda former, särskilt jag. Runda former eller att använda mig av glasets kortsidor alternativt allt glasspill som låg bredvid i periferin.

(fortsättning följer...)

Inga kommentarer: